ALOMBEJELENTÉS / TÖRZSKÖNYVEZÉS

FIGYELEM!!
2016.09.20.-TÓL AZ ALOMBEJELENTÉS/TÖRZSKÖNYVEZÉS A MEOESZ ÜGYINTÉZÉSI KÖRÉBE TARTOZIK. MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS DOKUMENTUMOT A MEOESZ-NEK KELL BENYÚJTANI ÉS A DÍJAT A MEOESZ SZÁMLÁJÁRA KELL UTALNI!
KÉRJÜK AZ ITT LETÖLTHETŐ ALOMBEJELENTŐ LAPOT HASZNÁLNI!
 
 
Az alom kölykeit a tenyésztő 5-8 hetes korában a saját állatorvosával Chipezteti és az orvossal a Chipezési / transponder beültetési jegyzőkönyvet kitölteti 2 példányban. 1 példányt az alombejelentőhöz csatol!
Az alom legkésöbb 24 hetes koráig jelenthető le aMEOESZ felé, egy alom csak egyszerre egy alombejelentőn szerepeltethető.
Az alombejelentő és a fedezési igazolás kitőltésével együtt a Chipezési jegyzőkönyvet csatolva a szülők törzskönyv másolatával, Tenyészszemle eredményével és a befizetési igazolással az MEOESZ címére postai úton vagy a MEOESZ-irodában: 1194 Budpest Hoffher Albert u.38-40.
szám alatt személyesen ledahatja.
 
Aktuális árjegyzék a MEOESZ honlapján.
 
ÚJ TÖRZSKÖNYVEZÉSI LEHETŐSÉGEK
„ Prémium” törzskönyv kiadásához szükséges szabályok:
A “prémium” törzskönyv megszerzésének feltételei:
Küllemi követelmények:
A tenyészpár mindkét egyedének rendelkeznie kell az alább felsorolt magyar champion címek valamelyikével:
Hungária Junior Champion (HJCH)
Hungária Champion (HCH)
Hungária Show Champion (HSCH)
és/vagy: Interchampion címmel (ICH).
 
Egészségügyi követelmények:
Egészségügyi vizsgálatok terén a Prémium Törzskönyv kiadásához szükséges még minimum 2 szűrő vizsgálat eredmény MENTES vagy ENYHE fokozattal az alábbi felsorolás szerint.
 
  • Gerinc röntgen az ék csigolyák kialakulásának vonatkozásában
  • Szív működésének és rendellenességeinek vonatkozásában
  • Légutak, Légcső. Lágy szájpadi rész átjárhatóságának vonatkozásában
  • Szem betegségeinek vonatkozásában
  • Vese örökletes betegségek vonatkozásában
  • Csípő ízületi diszplázia
  • Könyök ízületi diszplázia
 
A szabályok a tenyészpár mindkét egyedére egyaránt vonatkoznak kivételre vagy kérelem útján szerzett eltérésre/ jogra a szabály nem ad lehetőséget.
A szülőpárnak rendelkeznie kell a minimális standard származási laphoz szükséges feltételekkel.
Külföldi tulajdonú fedezőkan esetén az tulajdonos országának Champion címei kiválthatják a magyarországi CH címeket.
 Egyesületünk a fenti feltételek meglétét az alom lejelentésekor vizsgálja és csak a már kész, ,lefűzhető állatorvos által aláírt, pecséttel ellátott vizsgálati eredmények alapján dönt.
Valamennyi feltétel megfelelősége esetén javasolja a “Prémium” törzskönyv kiadását.
 

Részlet a MEOESZ Törzskönyvezési szabályzatából (2017. Szeptember 26.)
6.§. A származási lap részletes szabályai
(1)A származási lap a törzskönyvről kiállított hiteles másolat, annak tartalma a törzskönyvtartalmával kiállításakor megegyezik, de tartalmazza a kiállító aláírását és a kiállításdátumát is. A származási lap a törzskönyvi adatok közül a felmenők eredményeit annyiban nem tartalmazza teljeskörűen, hogy nagyszülőktől kezdődően a feljegyezhető eredmények mennyisége a rendelkezésre álló hely függvénye.
A származási lap fajtái:
a./ standard származási lap
Azon, származási lapra jogosult egyedek törzskönyvi adatairól kiállított legalább 3 generációs, szöveges részében kétnyelvű (angol és magyar) másolat, amely egyed mindkét szülőpárja teljesítette legalább egy a fajtára megbízással bíró fajtagondozó szervezet, fajtagondozó híján a Szövetség által a tenyésztésbe vételhez minimumként meghatározott feltételt vagy feltételrendszert
b./ prémium származási lap
Tartalma megegyezik az a./ ponttal, de látványosan és feltűnően elhelyezett speciális hologrammal feltüntetésre kerül rajta, ha mindkét szülő teljesítette legalább egy, a fajtára megbízással bíró fajtagondozó szervezet által meghatározott premium tenyésztési feltételeket vagy speciális tenyésztési koncepciójának feltételeit.
c./FCI által el nem ismert fajták
……….